CONFERENTIES & WORKSHOPS

Vergevingstraining

MakingPeaceWithYourLife.jpg

Lawyers as changemakers

Op 6 oktober 2017 organiseerden wij de conferentie Lawyers as changemakers. Sprekers waren onder meer Kim Wright, die zich bezighoudt met innovatie op het juridische vlak, Digna de Bruin, gespecialiseerd in conscious contracts en teal lawyering, Disa Jironet, soefie en officier van justitie, Eileen Barker, vergevingsdocent, Arthur Hol en Madeleine Boerma en Klaartje. Voor meer info en het programma, zie deze site.

Lawyers_as_changemakers.jpg

Mindfulness in het recht

Wij geven de vierweekse cursus Mindfulness in het recht aan de rechtenfaculteit van de UvA, samen met Maike Steen, docent straf- en strafprocesrecht. Dit vak is tot stand gekomen met de hulp van Charles Halpern van Berkeley University. In deze vierweekse richten we ons op bewustwording van onszelf als mens en jurist.

Om de maand organiseren wij aan de UvA in dit kader bijeenkomsten met juridische professionals. Als je je aan wil melden voor deze bijeenkomsten, mail ons dan.

Ook geven we les aan advocaten, gerechtssecretarissen, officieren van justitie, over, onder meer, ethiek en waarden.

Het nieuwe recht

Met kunstenaars, ontwerpers, filosofen, sociologen maar vooral ook met onze cliënten onderzoeken wij hoe het recht eruit zou moeten zien in een ideale wereld. Tijdens de conferentie Het nieuwe recht, afgelopen zomer, gingen wij met hen praten over de vraag hoe het recht menselijker kan worden gemaakt en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Samen met Kyra en Machteld van de Beeldvormers zijn we in de vorm van een briefwisseling (die zij beantwoorden in tekeningen) dit aan het uitwerken. Aan hen stelden we bijvoorbeeld de vraag: kunnen jullie uitbeelden hoe het recht eruit zou zien in een ideale wereld? Of: wat zouden wij van ons recht zien als we van een andere planeet zouden komen? Zie hier de eerste beelden: http://www.debeeldvormers.nl/het-nieuwe-recht/.

Een van onze cliënten schreef er dit gedicht over:

recht
recht staat haaks op de realiteit
balancerend op een koord
in een court
boven de maatschappij
kijk het recht aan met beide ogen
de tijd dat gij niet wilt dat u geschiedt
is geschied
is voorbij
iedereen met gedachten bewapend
tot de tanden
door de angsten
oog om oog, tand om tand
verblindt de man
recht
kijk hoe scheef recht is
maar met welke maatstaf meet jij?
misschien neemt de mensheid toe
en neemt het koude af
als ik eerlijk ben denk ik
dat niemand weet wat het beste is
want als je leeft op een helling
weet je nooit wat recht is

Slide1.jpg