CURSUSSEN & BOEK

Cursussen

Wij geven als (gast)docent lezingen, workshops en cursussen aan verschillende onderwijsinstellingen, waaronder de universiteiten in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen, aan leden van de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie en in het kader van de beroepsopleiding voor de advocatuur. Een greep uit de onderwerpen:

1.Vaardigheden: hoe presenteer je jezelf als advocaat in en buiten de rechtszaal? En aan de andere kant: hoe luister je zodat de ander zich gehoord voelt?

2.Ethiek en integriteit: over de moraal in de (strafrecht)advocatuur. Hoe je dichtbij je eigen waarden kunt blijven en toch (of juist) je werk als advocaat goed kunt doen.

3. Design of Justice: kunst als vorm om naar het recht te kijken. In samenwerking met verschillende universiteiten en kunstacademies hebben wij het vak Design of Justice opgezet waarin de vraag centraal staat hoe een zittingszaal eruit zou zien als we deze opnieuw zouden ontwerpen. Zie hierover verder de website van onze stichting Lawyers as changemakers.


Recht in Beeld

Samen met kunstenaars Kyra en Machteld van de Beeldvormers hebben we in de vorm van een briefwisseling (die zij beantwoordden in tekeningen) de vraag onderzocht wat recht eigenlijk is en of het uitgebeeld kan worden. Of het in onze geschiedenis of cultuur zit, in onze cellen of ons DNA? Zie hier de beelden. Op verzoek geven wij een presentatie over ons werk samen met Kyra en Machteld.

Het boekje Recht in beeld kost € 20. Als je ons je adres mailt (via deze link) en verzendkosten overmaakt, dan sturen we het je op. Het bedrag kan worden overgemaakt aan onze Stichting Lawyers as Changemakers, of meer, als je ons werk wil steunen (NL 19 TRIO 033 873 0389).

Schermafbeelding_2019-09-24_om_23_06_27.png

(tekening Machteld Aardse 2019)