LEZINGEN & BOEK

Recht in Beeld

Samen met kunstenaars Kyra en Machteld van de Beeldvormers hebben we in de vorm van een briefwisseling (die zij beantwoordden in tekeningen) de vraag onderzocht wat recht eigenlijk is en of het uitgebeeld kan worden. Of het in onze geschiedenis of cultuur zit, in onze cellen of ons DNA? Zie hier de beelden. Op verzoek geven wij een presentatie over ons werk samen met Kyra en Machteld.

Het boekje Recht in beeld kost € 20. Als je ons je adres mailt (via deze link) en verzendkosten overmaakt, dan sturen we het je op. Het bedrag kan worden overgemaakt aan onze Stichting Lawyers as Changemakers, of meer, als je ons werk wil steunen (NL 19 TRIO 033 873 0389).

Schermafbeelding_2019-09-24_om_23_06_27.png

(tekening Machteld Aardse 2019)

Mindfulness in het recht

Wij geven de vierweekse cursus Mindfulness in het recht aan rechtenstudenten, onder andere van de UvA, samen met Maike Steen, docent straf- en strafprocesrecht. Dit vak is tot stand gekomen in samenwerking met Charles Halpern en Berkeley Law, University of California. In deze vierweekse richten we ons op bewustwording van de studenten als mens en jurist.

Om de maand organiseren wij aan de UvA in dit kader bijeenkomsten met juridische professionals. Als je je aan wil melden voor deze bijeenkomsten, mail ons dan.

Ook geven we les en lezingen aan advocaten, gerechtssecretarissen, officieren van justitie, over, onder meer, ethiek en compassie in het recht.

Voor meer informatie over de lessen en bijeenkomsten die wij organiseren, zie ook de website van de stichting Lawyers as changemakers.