LEZINGEN & WORKSHOPS

Wat is recht?

Samen met kunstenaars Kyra en Machteld van de Beeldvormers hebben we in de vorm van een briefwisseling (die zij beantwoordden in tekeningen) de vraag onderzocht wat recht eigenlijk is en of het uitgebeeld kan worden. Aan hen stelden we bijvoorbeeld de vraag: kunnen jullie uitbeelden wat wij zouden van ons recht zouden zien als we van een andere planeet zouden komen? Zit recht in onze geschiedenis, onze cultuur, in ons DNA? Zie hier de beelden: http://www.debeeldvormers.nl/het-nieuwe-recht/.

Het boekje Wat is recht? kan via ons worden gekocht. Op verzoek geven wij daar met Machteld en Kyra een presentatie over.

Schermafbeelding_2019-09-24_om_23_06_27.png

(tekening Machteld Aardse 2019)

Mindfulness in het recht

Wij geven de vierweekse cursus Mindfulness in het recht aan rechtenstudenten, onder andere van de UvA, samen met Maike Steen, docent straf- en strafprocesrecht. Dit vak is tot stand gekomen in samenwerking met Charles Halpern en Berkeley Law, University of California. In deze vierweekse richten we ons op bewustwording van de studenten als mens en jurist.

Om de maand organiseren wij aan de UvA in dit kader bijeenkomsten met juridische professionals. Als je je aan wil melden voor deze bijeenkomsten, mail ons dan.

Ook geven we les en lezingen aan advocaten, gerechtssecretarissen, officieren van justitie, over, onder meer, ethiek en compassie in het recht.

Voor meer informatie over de lessen en bijeenkomsten die wij organiseren, zie ook de website van de stichting Lawyers as changemakers.