Wie we zijn

Samen_1defuitsnede.jpg

Klaartje Freeke (links) freeke@freekemonster.nl 06-24628220 & Wikke Monster (rechts) monster@freekemonster.nl 06-23363937

Klaartje is sinds 2003 advocaat en sinds 2013 mediator. Daarnaast is Klaartje werkzaam als intervisor voor advocaten en andere juridische professionals. Zie Linkedin voor meer informatie en werkervaring.

Klaartje biedt bijstand en advies aan particulieren en bedrijven. Dat kan in een juridische procedure zijn, maar bij voorkeur daarbuiten of ter voorkoming daarvan. Voorbeelden van zaken zijn #metoo-issues in een organisatie (vanuit alle perspectieven: werkgever, benadeelde, beschuldigde), ongevallen op de werkvloer, mensen en instanties die aangifte willen doen of die willen weten hoe ze op een andere manier om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast treedt Klaartje op als adviseur in ethische kwesties. Als bemiddelaar houdt zij zich bezig met het herstel en de beëindiging van samenwerkingsverbanden, arbeidsconflicten en familieperikelen.

Klaartje en Wikke specialiseren zich in het begeleiden van mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor hun daden, en van hen die zich willen verzoenen met een ander. Het doel van deze manier van werken dat cliënten weer verder kunnen met hun leven, na een conflict of rechtszaak.

Klaartje schrijft en geeft lezingen over allerlei onderwerpen zoals het gebruik van het geweten in ons vak als advocaat en mediator, en compassie in het recht. Ze is verbonden als gastdocent aan verschillende onderwijsinstellingen en werkt met juristen maar vanuit andere disciplines, zoals kunstenaars, filosofen en ecologen aan vernieuwing in het recht.

Klaartje_1_bewerktkldef.jpg

Wikke is sinds 1999 advocaat en sinds 2013 mediator. Zij richt zich op volwassenen en kinderen die in een strafzaak terecht zijn gekomen, als verdachte of als slachtoffer. Wikke is behalve een bevlogen advocaat en mediator een verhalenverteller. Zij is eloquent, verzoenend en spreekt in alle kleuren van de regenboog.

Wikke heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan in de advocatuur bij verschillende advocatenkantoren, zie Linkedin voor meer informatie. Sinds zij met Klaartje een eigen kantoor is begonnen, is zij een nieuwe koers gaan varen. In haar manier van werken heeft zij ruimte gegeven in haar, soms weerbarstige, praktijk aan verzoening en vergeving. Zelfs in een drugszaak of een moordzaak.

Wikke is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de vereniging van Jeugdrechtadvocaten Amsterdam (JRAA) en LANGZS. Daarnaast is zij als registermediator verbonden aan de MfN. Wikke geeft lezingen en treedt op als docent op het gebied van jeugdstrafrecht en mediation in strafzaken.

Wikke_1def.jpgWikke_2def.jpg