Wie we zijn

Samen_1defuitsnede.jpg

Klaartje Freeke en Wikke Monster

Klaartje is sinds 2003 advocaat en sinds 2013 mediator. Voordat zij met Wikke haar eigen kantoor startte was zij werkzaam als advocaat bij verschillende advocatenkantoren. Daarnaast is Klaartje intervisor voor advocaten (en andere juridische professionals). Zie Linkedin voor meer informatie.

Klaartje biedt bijstand en advies aan iedereen die op zoek is naar hulp en openstaat voor een andere aanpak. Zij en Wikke specialiseren zich in het geven van advies bij het nemen van verantwoordelijkheid of zich te verzoenen met een ander. Het doel van deze manier van werken dat cliënten weer verder kunnen met hun leven, na een conflict of rechtszaak. Zij is mediator in allerlei soorten zaken, advocaat in strafzaken en als slachtofferadvocaat verbonden aan het Landelijke Advocaten Netwerk Gewelds- en Zedenslachtoffers (LANGZS).

Klaartje schrijft en geeft lezingen over allerlei onderwerpen zoals het gebruik van het geweten in ons vak als advocaat en mediator, en compassie in het recht. Ze is verbonden als gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam en werkt met juristen maar ook met mensen vanuit andere disciplines, zoals kunstenaars, filosofen en ecologen aan vernieuwing in het recht.

Klaartje_1_bewerktkldef.jpg

freeke@freekemonster.nl
06-24628220


Wikke is sinds 1999 advocaat en sinds 2013 mediator. Zij richt zich op volwassenen en kinderen die in een strafzaak terecht zijn gekomen, als verdachte of als slachtoffer. Wikke is behalve een bevlogen advocaat en mediator een verhalenverteller. Zij is eloquent, verzoenend en spreekt in alle kleuren van de regenboog.

Wikke heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan in de advocatuur bij verschillende advocatenkantoren, zie Linkedin voor meer informatie. Sinds zij met Klaartje een eigen kantoor is begonnen, is zij een nieuwe koers gaan varen. In haar manier van werken heeft zij ruimte gegeven in haar, soms weerbarstige, praktijk aan verzoening en vergeving. Zelfs in een drugszaak of een moordzaak.

Wikke is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de vereniging van Jeugdrechtadvocaten Amsterdam (JRAA) en LANGZS. Daarnaast is zij als registermediator verbonden aan de MfN. Wikke geeft lezingen en treedt op als docent op het gebied van jeugdstrafrecht en mediation in strafzaken.

Wikke_1def.jpgWikke_2def.jpg

monster@freekemonster.nl
06-23363937